EKOLOJİK ANAOKULUNDA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLAMASI

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında okulumuzda Çiftçiler Günü kutlaması yapıldı. İlçe Tarım Müdürü Soner Kıymacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy'un katılımlarıyla gerçekleştirilen kutlamada geçmişten günümüze tarım aletlerinin gelişimi, arıcılık, tarımda zirai ürün kullanımı, atalık tohum, solucan gübresi gibi konularla tarımın ve çiftçinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte ilçemiz çiftçileriyle öğrencilerimiz bir araya getirildi. 


Dünya Çiftçiler Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz Çiftçiler Günü kutlamamızda İlçe Tarım Müdürlüğünce hayvanlarımıza küpeleme, aşılama çalışmaları yapıldı. Atalık tohum standında atalık tohumun önemi vurgulandı. Solucan yumurtasından gübreye kadar solucan gübresi üretim aşamaları öğrencilerimizce gözlemlenebildi, organik gübrenin önemi vurgulandı. 

Geçmişten günümüze tarım sergisinde 50-60 yıllık pulluk, köten, halbur gibi tarım aletleri sergilendi. Ayrıca günümüzde kullanılan tarım aletleri öğrencilerimize tanıtıldı. 

Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici tarafından arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgiler verildi, cam arı kovanı ile arıların bal üretim aşamaları gözlemlenebildi.

Etkinlikte öğrencilerimiz ve misafirlerle fide dikimi gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğünce görevlendirilen ekip öğrencilerimize ağaç budama ve aşılama çalışmaları hakkında bilgi verdi, uygulama yaptı. 

Ekolojik anaokulumuzda öğrencilerimizle çiftçilerimizi bir araya getirmeyi hedefleyen programımız yoğun ilgi gördü. Kutlamada misafirlerimize ve öğrencilerimize peynirli sıkma ve yayık ayranı ikram edildi. 17-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :Çiftçiler Günü,


  Beğen | 1  kişi beğendi